Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

PrecaGlove

PrecaGlove tager hånd om butikkernes handskeproblem

Idéen om en berøringsfri dispenser til engangshandsker blev til virkelighed, da coronapandemien ramte

Det var en idé, som Carsten Knudsen havde puslet med i et stykke tid. Coronapandemiens indtog i foråret 2020 fik dog himmerlændingen til at gøre tanker til handling.

Det øgede fokus på hygiejne og smitteflader passede nemlig perfekt ind i de spæde tanker, som lå bag handskedispenseren PrecaGlove. Den endelige model er et resultat af adskillige timers undren over, hvordan man kan mindske eventuel smitte omkring de engangshandsker, som bruges til alt fra bland-selv-slik til brødmontrer og kantiner.

- Grundidéen er jo, at man ikke selv skal røre handsken udvendigt, inden man får den på. Der går et næb ned og griber fat i handsken og åbner den for dig. Så har vi også selv udviklet handskerne, så de har to tommelfingre. Det betyder, at du kan tage den på højre såvel som venstre hånd, fortæller idémanden bag PrecaGlove, Carsten Knudsen.

Efter hårdt arbejde med idéudvikling og ikke mindst patentsøgning er PrecaGlove klar til at sende de første, færdige dispensere ud til kunderne. Forinden har der været 30 prototyper ude og køre i test. De er særligt velegnede i butikker med fødevarer, kantiner, restauranter og ved buffeter.

- Den er mekanisk og uden el. Det er vigtigt. Så kan man placere den, hvor man vil. Derudover kører den med en fodpedal, så man slet ikke behøver at røre ved noget. Vi troede først, at der var de store butikskæder, som vi skulle satse på, men den viser sig især at være meget populær ude i virksomheders kantiner, siger Carsten Knudsen.

Medspillere satte spurt på forretningsudviklingen

Virksomheden har han stiftet sammen med Preben Nielsen og Asbjørn Berge. Sidstnævnte er en erfaren investor, der hurtigt fik forretningsudviklingen i gang med sin rolle i PrecaGlove. Han tog ligeledes kontakt til erhvervskonsulent John Büchler fra BusinessAalborg, der hjalp virksomheden med de første, spæde skridt.

- Da vi først fortalte Asbjørn om idéen, gik det stærkt. Inden han var kørt fra vores møde, havde han kontaktet John Büchler, som fik en stor rolle. Han var især en god medspiller omkring patentansøgningen, fortæller Carsten Knudsen.

Idémanden har i særdeleshed stået for udviklingen af produktet sammen med en ingeniør, der er hyret ind. Derfor har PrecaGlove også valgt at bruge danske samarbejdspartnere til produktionen af dispenserne.

Satser på nordjyske leverandører

- Vi har et firma i Løgstør, der laver handskerne, mens et firma i Thy laver vores forme. Det hele samles i Nørager, hvor de også bukker jernet. Alt er dansk. Det er dyrere herhjemme i forhold til eksempelvis Kina, men det er ikke så meget dyrere i forhold til, hvor meget nemmere vi får det, når vi opdager fejl, siger Carsten Knudsen.

- Vi har opdaget nogle ting, der skulle ændres, som var rare at få klaret med det samme, tilføjer han.

Valget af danske - og ikke mindst nordjyske - virksomheder blev Carsten Knudsen også vejledt omkring af Tommy Møllgaard Siim, der ligeledes er iværksætterkonsulent. Han har stået til rådighed for virksomheden gennem processen med produktudvikling og patentsøgning.

- Hvis jeg får en idé, skal der ikke gå lang tid, før der sker noget. Det er Tommy med på, og han har den her store berøringsflade, som vi har brug for. Han kan hurtigt nævne de firmaer, som vi skal kigge efter, siger PrecaGlove-direktøren.

 

Har du brug for en at vende næste skridt på iværksætterrejsen med?

Book et møde med en iværksætterkonsulent her

Se flere iværksættercases

ByCavour
Som blot 26-årig har springrytteren og iværksætteren Clara Bergman Smit lavet ridebukser, som både er vandafvisende, åndbare og ikke mindst tilpasset den enkelte rytter.
Susanne Leerbeck
Susanne Leerbeck er speciallæge og ekspert i slankekursforstyrrelser og vægtneutral sundhed. Med hjælp fra et Next Step-forløb er hun nu også blevet klar til at indtage de sociale medier med sin nye virksomhed.
Boost Aalborg
Boost i Aalborg har på tre måneder fået knap 100 medlemmer. Og tallet stiger for hver dag. Men selvom man er stærk i fitnesskoncepter, kan man godt have brug for træning i alt det, der også følger med, når man skal drive selvstændig virksomhed.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510