fbpx Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

Infinity Aquifer

Ny opfindelse skal skaffe uendelige mængder af vand

Kasper Petersen færdiggjorde sin kandidat i Termisk Energi og Procesteknik ved Aalborg Universitet i juni 2018. Nu arbejder han på at virkeliggøre sin opfindelse, der skal kunne omdanne fugt i luften til drikkevand.

Virksomheden hedder Infinity Aquifers, og oversat til dansk betyder det uendelige vandreservoirer. ”Jeg fik ideén i sommers, da jeg var ude og sejle med min far. De systemer der bruges til at filtrere havvand i dag, er meget dyre. Der begyndte mine overvejelser om, hvordan man kunne udnytte den tilgængelige energi og plads ombord på en båd på en smartere måde” fortæller Kasper.

Fra studerende til iværksætter

Kasper er tilknyttet AAU Inkubator, som er et startup-miljø for studerende og alumner på Aalborg Universitet. Her er han en del af et 26-ugers iværksætter-forløb, ”Innovativ Vækst,” som består af 3 faser. Kasper er i den anden fase, som har produktudvikling i fokus. Udover forretningsmæssig sparring, er det også muligt at få midler til køb af rådgivning og støtte, og iværksætterne får også hjælp til at finde mulige investeringskilder.

Værdien af omverdenen

Kasper har fra begyndelsen haft fokus på at sparre om sin virksomhedsidé med andre. Han har både søgt sparring hos studiekammerater, professorer fra AAU, Akademikernes A-kasse og har også fundet vej til BusinessAalborg, der primært hjalp ham med at udvide sit netværk, og satte ham blandt andet i forbindelse med ”access2innovation,” som er et netværket, der samler virksomheder med interesse i at undersøge eller etablere markeder i Afrika.

Planen for 2019

Ambitionen er at have en prototype klar i maj 2019, og som udgangspunkt kan dele af produktet laves i en 3D printer. Men for at lave realistisk prototype er der mange opgaver, som skal udføres. Højt på dagsordenen står udførlig beregning af fysikken, som systemet bygger på, men grundige markedsanalyser er mindst lige så vigtige.

”Mit produkt kan både laves til brug på skibe, men ville for eksempel også kunne gøre en forskel i udviklingslande. Det kræver dog grundige markedsundersøgelser og i sidste ende investorer, før jeg kan få bygget mit produkt. Hvis man ikke har viden om målgruppen eller økonomien til det, er det lige meget, hvor godt et produkt man har” siger Kasper.

Opfordrer andre til at arbejde med iværksætteri

”Der er rigtig mange dygtige ingeniører på AAU, og jeg vil opfordre andre til at snuse til iværksætteri, allerede mens de studerer. På den måde kan man begynde at arbejde på sin egen eller andres virksomhedsidéer, mens man får sin SU og også få sparring af sine professorer. Der findes så meget hjælp at hente i Aalborg, som man nemt kan benytte sig af, hvis bare man opsøger det. Det handler om at turde at tage en chance. For det man ikke kan, lærer man, når man skal bruge det,” slutter Kasper.

Se flere iværksættercases

Urtica Foods
Uanset at de økologiske superfoods i webshoppen Urtica Food er i verdensklasse, kræver de en aktiv og nutidig salgsindsats. Derfor måtte indehaver Stig Thomsen hurtigt gøre sig klogere på onlinesalg og markedsføring, hvis forretningen skulle blive en succes. Det gjorde han med hjælp fra Iværksætterdanmark og Iværksætterpuljen.
PrecaGlove
Idéen om en berøringsfri dispenser til engangshandsker blev til virkelighed, da coronapandemien ramte
Spetakelstrik
Mie Firring har fokus på at have en hverdag med plads til fordybelse og at have det sjovt, der samtidigt giver mening. Men der er alligevel store planer for Spektakelstrik.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 9931 1559