Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

Du Er Smyk

Meget mere end bare perler

Centralt i Aalborg på Østerbro ligger Du er Smyk, som Karina Suhr Holm og Jeanette Kaae Storm Christensen står bag – et koncept, hvor du skal skynde dig langsomt.

Når man træder ind hos Du er Smyk på Østerbro, spreder der sig en duft af kaffe og bagværk, men den lille butik rummer meget mere end kaffe og kage. Her er der nemlig plads til, at man kan udfolde sine kreative sider og fordybe sig i at lave de fineste smykker.

- Vi oplever virkelig, at det giver folk en enorm ro og et nærvær, når de kommer her. De får skuldrene ned og bliver helt afslappede, forklarer Jeanette Kaae Storm Christensen.

Det lå ellers ikke i kortene, at Karina Suhr Holm og Jeanette Kaae Storm Christensen skulle være iværksættere. Karina Suhr Holm havde arbejdet ved Great Dane Airlines siden opstarten i 2019, og det lykkedes hende også at få Jeanette Kaae Storm Christensen med på holdet ved flyselskabet i en periode – indtil Great Dane Airlines gik konkurs i efteråret 2021. Og hvad gør man så?

- Vi søgte begge forskellige jobs i løbet af efteråret, men uden held. En dag sagde jeg til Jeanette, at der var et foredrag nede i StartUp Café Aalborg med Christian Fuglsang, som startede sneakersbutikken Errant, husker Karina Suhr Holm tilbage.

Foredraget blev startskuddet til Du er Smyk.

- Vi gik til foredraget, fordi vi gerne ville have udvidet vores horisont. Christian sagde, at hvis man havde en god idé, skulle man bare ud at fortælle verden om den. Ikke noget med at bruge to år på at skrive en masse ned, fortæller Karina Suhr Holm.

En aften sad Karina Suhr Holm og Jeanette Kaae Storm Christensen og kiggede på deres døtre, som på det tidspunkt var mellem 16 og 20 år, og som med stor iver kastede sig over smykkeproduktion. Helt uden Snapchat og TikTok – og så lå forretningsidéen til Du er Smyk klar.

Idéen krævede et genbesøg i StartUp Caféen samt et møde med iværksætterkonsulent Tommy Møllgaard Siim, som heldigvis også kunne se potentialet i idéen.

Gennem StartUp Club Aalborg har de to dygtige damer fået løbende sparring af Tommy Møllgaard Siim, som hele vejen igennem har været til rådighed for vejledning. Han hjalp med alt fra oprettelse af CVR-nummer til et domæne, og midt i december kunne Karina Suhr Holm og Jeanette Kaae Storm Christensen overtage lokalerne på Østerbro – og den 29. januar 2022 slog de dørene op til Du er Smyk.

En mentor med gejst

Tommy Møllgaard Siim har også præsenteret muligheden for IværksætterDanmark-forløbet NextStep, som har været en stor hjælp for de nyetablerede iværksættere. Igennem NextStep fik de kontakt til Emil Nissen og hans workshops, som hjalp dem i gang med alt fra SEO og Facebook til Google Ads – emner, som ellers var helt fremmed for de to iværksættere.

- Det kunne virkelig ses på bookingerne! NextStep fik os sparket i gang, og vi bruger fortsat Emil den dag i dag, selv om han var god til at vise os, hvordan vi selv kunne gøre tingene.

Selv om Du er Smyk er blevet en succes, bruger Karina Suhr Holm og Jeanette Kaae Storm Christensen fortsat tilbuddene hos StartUp Club.

- Vi kalder faktisk Tommy for vores mentor. Han har bare bidraget med enormt gejst. Han er så god til at minde os om, hvor langt vi faktisk er kommet, lyder det fra Karina Suhr Holm.

- Vi kigger stadigvæk ned til events og en status-snak, og vi har faktisk også holdt oplæg dernede. Vi er så glade for det netværk, vi har fået, og vi er blevet overraskede over det iværksættermiljø, der findes i Aalborg, lyder det enigt fra de to iværksættere og butiksejere.

På under to år har Karina Suhr Holm og Jeanette Kaae Storm Christensen formået ikke kun at blive en succes med Du er Smyk i Aalborg. I starten af sommeren 2023 kunne de nemlig også slå dørene op til en butik i Skagen, og de har nu 13 dygtige og kompetente medarbejdere, som også brænder for det kreative projekt.

Karina Suhr Holm og Jeanette Kaae Storm Christensen har formået at spille hinanden gode hele vejen igennem. De drømmer om at åbne endnu flere butikker og blive ved med at drive butikker og udvikle koncepter, som giver plads til kreativitet og fordybelse.

Har du brug for nye øjne på din forretning eller generel sparring hos en iværksætterkonsulent? Book et møde her

Se flere iværksættercases

Kreativiteket
I mange år har der været en garnbutik i Hals, men i 2022 overtog Trine Jensen butikken uden nogen som helst form for erfaring som iværksætter – og det har givet lidt bump på vejen for den kreative sjæl.
Hanne Dahl
Da Hanne Dahl tog springet fra jordemoder til sexolog og parterapeut, krævede det både sparring og rådgivning, før iværksætterdrømmen blev en realitet.
ByCavour
Som blot 26-årig har springrytteren og iværksætteren Clara Bergman Smit lavet ridebukser, som både er vandafvisende, åndbare og ikke mindst tilpasset den enkelte rytter.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510