Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

Central CarWash

Bilvask på abonnement

Damir Stojkovic er iværksætteren bag Central CarWash, virksomheden der tilbyder bilvask på abonnement. Der er ingen store vaskehaller involveret men i stedet god gammeldags håndkraft.

Central CarWash blev stiftet i 2015 og drives i dag af Damir Stojkovic og partneren Radu Danila. Derudover har virksomheden to fuldtidsansætte, en studentermedhjælper og en stor vækstplan på medarbejderfronten fra 2019.

Revurdering af forretningsplanen

Virksomheden startede som et almindeligt klargøringscenter, men oplevede nedgang i efterspørgslen på bilvaske og klargøring i vinterhalvåret. Damir begyndte derfor at revurdere sin forretningsplan og fik den innovative idé at lave bilvask på abonnement. På den måde kunne han sikre sig, at kunderne fik vasket bilen også om vinteren, og opgaven kunne løses hurtigere allerede anden gang, kunden kom tilbage med sin bil. Den store udfordring var at forme værditilbuddet, så det var attraktivt for kunden. Derudover manglede forretningen også kapital for at kunne vokse.

Ekstern hjælp

Damir har en fortid som socialrådgiver og har arbejdet som virksomhedskonsulent i Jobcenter Aalborg. Derfor kendte han i forvejen til BusinessAalborg, da han besluttede sig for at få ekstern hjælp til sin virksomhed. Damir fik hjælp af tre forskellige iværksætterkonsulenter, fordi at de har hver deres ekspertiseområde.

 

Iværksætter-arrangementer og investorer

Et af konsulenternes råd var, at Damir skulle ud og netværke. Han begyndte derfor at tage til diverse iværksætter-arrangementer. Derudover fik han også rådgivning af Mark Rosener, som havde fokus på at hjælpe Damir med både konceptudvikling og branding.

Til iværksætter-arrangementerne fandt Damir to investorer Lars Birk og Andreas Dirksen, som matchede hans forretning. Begge investorer sidder med på sidelinjen og fungerer i dag som rådgivende bestyrelsesmedlemmer og hjælper Damir med at lave strategier for virksomheden. I marts 2018 fik de i fællesskab udformet virksomhedens nye abonnement-ydelser. Den nye forretningsmodel har givet stor vækst til virksomheden, og de er nu oppe på næsten 300 solgte medlemskaber.

Central CarWash Akademi

Damir brænder for at hjælpe unge, der ikke har haft en god oplevelse med skolen. I den forbindelse får han iværksætterrådgivning af Frida Tarp. Sammen er de på udkig efter programmer, der kan hjælpe virksomheden med at finde de kommende medarbejdere.

Derudover arbejder de også på at skabe en digital platform, som de kalder CCW Akademi. Platformen har til formål at videreudvikle medarbejdernes kompetencer.

”Vi er villige til at gå den lange vej for at finde de rette medarbejdere. CCW Akademi skal motivere vores medarbejdere til at blive endnu dygtigere. Det er vigtigt at investere i sine medarbejdere, både for at sikre kvaliteten i deres arbejde, og for at give dem belønninger og nye mål. Et arbejde hos os, kan også ende med blive startskuddet til at gøre karriere i bilbranchen,” fortæller Damir.

Fra idé til handling

Damir har i det seneste år oplevet stor vækst i sin forretning. I den forbindelse har han nogle gode råd til andre iværksættere:

”Der må aldrig være for langt fra tanke til handling. Søg hjælp udefra så du kan fokusere på det, som du er god til. Jeg sørger for at eksekvere på mine idéer og virksomhedens strategier. Det er den vigtigste faktor for at sikre vækst og fremgang i en virksomhed,” siger Damir.

Store planer for 2019

”Vores ambition er at ansætte 20 nye medarbejdere i løbet af de næste to år. Lige nu er vi på udkig efter nye lokaler i Aalborg, der kan rumme flere biler. Vi har derudover også planer om at skulle udvide til Århus, Odense, København og andre store byer i Danmark. Det er blot nogle af vores planer for 2019,” slutter Damir.

Se flere iværksættercases

ByCavour
Som blot 26-årig har springrytteren og iværksætteren Clara Bergman Smit lavet ridebukser, som både er vandafvisende, åndbare og ikke mindst tilpasset den enkelte rytter.
Susanne Leerbeck
Susanne Leerbeck er speciallæge og ekspert i slankekursforstyrrelser og vægtneutral sundhed. Med hjælp fra et Next Step-forløb er hun nu også blevet klar til at indtage de sociale medier med sin nye virksomhed.
Boost Aalborg
Boost i Aalborg har på tre måneder fået knap 100 medlemmer. Og tallet stiger for hver dag. Men selvom man er stærk i fitnesskoncepter, kan man godt have brug for træning i alt det, der også følger med, når man skal drive selvstændig virksomhed.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510