Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

Better Business Development

Fra lønmodtager til selvstændig konsulent

Vi har mødt Finn Christiansen til en snak om at tage skridtet fra erfaren medarbejder til selvstændig konsulent og de overvejelser og oplevelser, som følger i kølvandet.

Da Finn Christiansen flyttede fra Sjælland til Nordjylland, tog han samtidigt det første skridt mod tilværelsen som selvstændig

I slutningen af 2020 handlede Finn Christiansen på længere tids tanker om at drive egen virksomhed. Han startede således Better Business Development i forbindelse med, at han rykkede fra Sjælland til Aalborg.

I den forbindelse ville han bruge sin erfaring fra detailbranchen til at placere interessante "leverandører" ude på hylderne i butikker.

- Jeg vil gerne hjælpe små og mellemstore virksomheder. Og jeg oplever, at der mangler nogen i markedet, som kan hjælpe de folk, der er i gang med noget spændende. Det vil typisk være producenter, der skal ind i detailhandlen. De er altså i forvejen i gang med at producere eller udvikler på deres koncept, siger Finn Christiansen.

- Jeg har know-how. Jeg sad selv bag linjen og arbejdede med de strategier samt lagde planer for, hvordan der skal komme kunder ind i Meny, Spar eller Kvickly, tilføjer han.

Den nyslåede selvstændige har mange års oplevelser fra detailbranchen, som han håber på at bruge til at hjælpe mindre producenter og leverandører til næste niveau. Senest arbejdede han eksempelvis som kommerciel direktør i Meny.

Kortere veje til beslutninger

- Vi råber alle på nye varer og lokale produkter, men det er svært for en lille leverandører, der ikke kan producere ret meget, at komme ind. De skal levere til hele kæden eller finde selvstændige købmænd, som er med på idéen. Men jeg vil gerne sikre diversiteten på hylderne. Der er så mange spændende produkter og leverandører rundt omkring, siger Finn Christiansen.

Det håber han altså på at ændre som selvstændig. Det kan samtidigt give en ny hverdag efter mange år som lønmodtager.

- Beslutningsprocesser var ofte langsommelige, eller også blev de ændret undervejs. Nu er jeg ene mand om at træffe beslutningerne, og jeg kan tilrettelægge mit arbejdsliv, som jeg vil. Jeg har aldrig haft så meget fritid før, men jeg kan også arbejde, når det passer ind i min hverdag, fortæller forretningsudvikleren.

Fik hjælp til prissætning og konceptudvikling

Finn Christiansen var i kontakt med iværksætterkonsulenter hos BusinessAalborg, heriblandt Frida Tarp, da han lagde de første planer om at blive selvstændig. Henholdsvis prissætning og konceptudvikling var oppe at vende ved konsulenterne.

- De kunne fortælle, at der var grobund for det, som jeg vil. Havde BusinessAalborg ikke haft de tilbud trods coronapandemien, så havde jeg brugt meget længere tid på at fedte rundt. Det er jo vildt, at jeg snakkede med en iværksætterkonsulent i det tidlige efterår, og allerede i starten af december sad jeg på mit eget kontor. 2. januar fik jeg min første kunde, lyder det fra ham.

Siden har Finn Christiansen fået tre virksomheder ind, som han rådgiver og forretningsudvikler. Kontoret har Better Business Development i Nibe Erhvervspark og er dermed en aktiv del af et lokalt erhvervsmiljø. Han greb altså flere af de muligheder, som den nye tilværelse i Nordjylland har kastet af sig.

- Der er et drive i Nordjylland, og Aalborg Kommune vil det her. På den måde kom jeg i gang. Mit netværk skubbede mig, og BusinessAalborg har givet mig et stort spark. Havde jeg ikke været i Aalborg, var jeg i tvivl om, jeg stod her nu, siger Finn Christiansen.

- Om 10 år vil jeg ikke sidde og være ærgerlig over, at jeg ikke prøvede det. Jeg tror også på, at det er det rigtige valg, slutter han.

Kom godt fra start

Better Business Development har været i tæt dialog med BusinessAalborg i forbindelse med etablering og opstart af sin virksomhed.

Her har han mødtes med vores konsulenter for at få sparring. Som virksomhed eller kommende iværksætter/selvstændig er du også meget velkommen til at tage kontakt til dem og aftale et møde.

Book et møde her

Se flere iværksættercases

Jonathan Pipfugl
Når telefonrøret bliver lagt på, før man overhovedet når at fortælle, hvad man vil, kan tilværelsen som selvstændig komiker synes lidt svær. Men med den rette hjælp fra StartUp Club er det alligevel lykkedes for 20-årig Jonathan Christensen, selv om han har tourettes.
Enomis Beauty
En ADHD-diagnose bremser ikke 22-årige Simone Kehlet i at skrive iværksætter og butiksejer på CV’et.
Du Er Smyk
Centralt i Aalborg på Østerbro ligger Du er Smyk, som Karina Suhr Holm og Jeanette Kaae Storm Christensen står bag – et koncept, hvor du skal skynde dig langsomt.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510