Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

Susanne Leerbeck

Fra læge til iværksætter – med en mission om at revolutionere den måde vi tænker sundhed på

Susanne Leerbeck er speciallæge og ekspert i slankekursforstyrrelser og vægtneutral sundhed. Med hjælp fra et Next Step-forløb er hun nu også blevet klar til at indtage de sociale medier med sin nye virksomhed.

Susanne Leerbeck sidder bag skrivebordet i sin nyindrettede klinik på Hadsundvej i Aalborg.

Hun flyttede i de nye lokaler 1. marts 2023 og har fået det hele indrettet, så der er rart for hendes klienter at være.

- Det er vigtigt for mig, at alle føler sig velkomne, forklarer hun og henviser til sofaen, der er bred og har plads til flere. Den gør det nemt for alle at sidde godt – uanset størrelse.

I virksomheden ”Klinik for vægtneutral sundhed” hjælper Susanne Leerbeck mennesker, der har et forstyrret forhold til deres mad, krop og vægt med at få et bedre og mere respektfuldt forhold til sig selv og den mad, de indtager.

De fleste af hendes klienter er overvægtige, som har prøvet adskillige slankekure gennem livet uden effekt. Men det kan også være kvinder, der ikke nødvendigvis er overvægtige men som alligevel har et anstrengt forhold til mad og krop.

Målet med Susanne Leerbecks behandlinger er ikke at sikre et vægttab men derimod at vende det mindset, der hidtil har fastholdt klienten i en negativ situation.

- Sundhed er ikke noget, der kan ses – det kan mærkes, siger hun og fortsætter:

- Det er misforstået at tro, at vi nødvendigvis kan og skal ændre på vores vægt – for meget er genetisk bestemt ligesom vores skostørrelse.

Fra læge til coach og iværksætter

Susanne Leerbeck har altid haft en stor interesse for andre mennesker. Hun blev uddannet speciallæge i 2015 i Social og Samfundsmedicin, og hun arbejdede for Styrelsen for Patientsikkerhed i nogle år men kunne mærke, at hun ikke var landet på den rette hylde endnu.

I 2019 supplerede hun derfor med både med en coach-, madmentor-, og psykologiuddannelse. Her fik hun vakt interessen for arbejdet med mennesker med slankekursforstyrrelser, vægtproblemer og BED (Binge Eating Disorder).

Da corona lukkede landet ned i marts 2020 fik Susanne Leerbeck den tænkepause, hun havde brug for til at blive helt skarp på, hvad det egentlig var, hun gerne ville.

Og det var at bevæge sig væk fra arbejdet med decideret vægttab og i stedet kigge på kropssyn og sundhed med nogle andre briller. Det skulle handle om den vægtneutrale sundhed.

- De fleste vægttabsstudier viser, at folk, der taber sig, ender med at tage det hele eller mere på igen, så der er noget galt i samfundet, når vi fokuserer så meget på vægten. Kroppe er forskellige og kommer i forskellige størrelser, og sundhed er ikke knyttet op på tallet på en badevægt, understreger hun.

Erfaring fra egen krop

Susanne Leerbeck har på egen krop prøvet, hvor svært det kan være at have et usundt forhold til sin krop og til mad. Fra hun var 16 til 26 år led hun af spiseforstyrrelsen bulimi, der betyder, at man tvangsspiser en stor mængde mad for bagefter at kaste det hele op igen.

Hun er derfor ikke kun læge og behandler, når hun sidder overfor sine klienter. Hun er også et menneske, der kender til nogle af de følelser, de har. Og hendes ønske er at klæde sine klienter på med viden fra vægttabsområdet og hjælpe dem væk fra at føle skyld og skam.

Men så er der lige det med sociale medier

Men selvom Susanne Leerbeck har en høj faglighed, så er der også mange andre ting, man skal have styr på, når man starter egen virksomhed. Blandt andet markedsføring på sociale medier.

- Jeg fik jo min første mobiltelefon, da jeg gik på universitetet, så jeg har jo slet ikke samme erfaring med sociale medier, som de iværksættere, der måske er 20 år yngre end mig, siger hun.

Så I 2022 ansøgte hun om midler til et Next Step forløb, hvor hun fik Tommy Mølgaard Siim fra BusinessAalborg som sparringspartner. Next Step hjælper iværksættere ved blandt andet at yde tilskud til kompetencegivende undervisning.

Susanne Leerbeck fik bevilget nogle penge, som hun brugte til at dygtiggøre sig inden for sociale medier.

Så nu har hun blandt andet en Facebook-side og planer om meget mere markedsføring via den kanal.

Via BusinessAalborg fik hun også hjælp til at prissætte sine ydelser og finde de rigtige til at hjælpe med opsætning og tekst til virksomhedens nye hjemmeside.

For Susanne Leerbeck har det krævet mod at bede BusinessAalborg om hjælp, men det har gjort en kæmpe forskel.

- Man ved jo ikke, hvad man ikke ved, så derfor er det en god ide at række ud og få vendt sine tanker med nogle andre – og jeg har virkelig kun mødt søde mennesker, som ville mig det bedste, slutter hun.

Se flere iværksættercases

Jonathan Pipfugl
Når telefonrøret bliver lagt på, før man overhovedet når at fortælle, hvad man vil, kan tilværelsen som selvstændig komiker synes lidt svær. Men med den rette hjælp fra StartUp Club er det alligevel lykkedes for 20-årig Jonathan Christensen, selv om han har tourettes.
Enomis Beauty
En ADHD-diagnose bremser ikke 22-årige Simone Kehlet i at skrive iværksætter og butiksejer på CV’et.
Du Er Smyk
Centralt i Aalborg på Østerbro ligger Du er Smyk, som Karina Suhr Holm og Jeanette Kaae Storm Christensen står bag – et koncept, hvor du skal skynde dig langsomt.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510