fbpx Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

Surdejsbageren

Surdejsbageren høster anerkendelser og tager næste skridt

Henrik Bruse Skougaard skal koncentrere sig om meget andet end at bage brød efter en flyvende start med Surdejsbageren.

I december åbnede Surdejsbageren på Budolfi Plads. Siden er det gået stærkt for 40-årige Henrik Bruse Skovgaard, der med sin forretning kastede sig fuldstændigt ud i bagværkets verden efter en karriere som kok på flere aalborgensiske spisesteder.

Det populære surdejsbrød og muligheden for at få hjælp til selv at bage med surdej har givet Henrik Bruse Skougaards koncept flere store blåstemplinger med på vejen.

Kunderne strømmer til den lille bagerforretning. Derudover er han på kort tid kåret som årets unge iværksætter af SMV Aalborg og er blevet optaget i den gastronomiske ridderorden Le Cordon Bleu du Saint Esprit.

“Vi står jo bare og bager brød. Det er et almindeligt håndværk. Så al den berømmelse og anerkendelse er svær at forholde sig til. Jeg er ikke så god til at tage imod den slags, men det er jo fedt, at folk er glade for det,” siger Henrik Bruse Skougaard.

Surdejsbageren havde endda medvind, da de fleste forretningsdrivende i Aalborg blev hårdt ramt af coronapandemien.

“Da nedlukningen blev meldt ud, ringede jeg ud til mine ansatte og sagde, at vi nok lukkede efter lørdag. Men så begyndte vi at få travlt og tog én dag ad gangen. Derefter eksploderede det fuldstændigt,” fortæller han.

Det skyldtes blandt andet deres karantænekit, der inkluderede surdej, mel og opskrifter, hvilket hittede hos de hjemsendte aalborgensere.

“Dem solgte vi en del af. Derefter har det haft en sneboldeffekt, hvor folk fandt ud af, at vi har lækkert brød,” siger Henrik Bruse Skougaard.

Rugbrød

Det betyder også, at Surdejsbageren efter et halvt år er på vej i nye lokaler. Det er planen at få 300 kvadratmeter mere end de nuværende 50. Derudover er der flere butikker i andre byer på tegnebrættet. Henrik Bruse Skougaard har som indehaver altså fået mange andre opgaver end bare at slå brød op.

“Jeg skal forholde mig til en helt masse. Der er interviews. Jeg skal snakke med revisorer. Der er sparring med BusinessAalborg,” fortæller han.

Hos BusinessAalborg er Surdejsbageren tilknyttet iværksætterkonsulent Kasper Hansson. Han har vejledt Henrik Bruse Skougaard i forhold til forretningsudvikling, vækstpakker og forskellige støtteordninger.

“Jeg kan finde ud af at bage, bestille varer og fremstille et godt produkt. Men jeg falder igennem, når jeg skal sidde foran computeren med fakturaer, bilag og sådan noget. Det bliver ikke gjort ordentligt. Så jeg har fået hjælp til at digitalisere den del og optimere min tid, så jeg ikke halter bagefter hele tiden,” lyder det fra iværksætteren.

Book selv et møde med en iværksætterkonsulent her

Se flere iværksættercases

Podovo
Grundlæggeren af Podovo tog springet ud som iværksætter med vaklende ben. Men beslutningen var den rette, fortæller den unge civilingeniør.
DIGURA
DIGURA har en vision om at ændre den, til tider støvede, juridiske branche gennem teknologi og nytænkning. Deres ambition er at gøre juridisk rådgivning lettere og mere effektivt.
TJ-Imaging
Vi har mødt Theresa Sørensen og Jan Borup, som står bag TJ-Imaging til en snak om at gå efter drømmen og bruge eget og andres netværk til at sætte skub deri.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 9931 1559