Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

Spetakelstrik

Mie laver larm med sine strikkeopskrifter

Mie Firring har fokus på at have en hverdag med plads til fordybelse og at have det sjovt, der samtidigt giver mening. Men der er alligevel store planer for Spektakelstrik.

Efter årevis med strik og strikkeopskrifter som en hobby sprang Mie Firring i 2020 ud som iværksætter med Spektakelstrik. Her sagde hun op fra sin fuldtidsstilling som art director og dedikerede sin tid i at udvikle og sælge strikkeopskrifter.

Springet tog hun efter længere tids overvejelser.

- Jeg har før været selvstændig og blev ramt af stress. Så i baghovedet har jeg haft tanken om, at jeg ikke kunne styre det. Men på et tidspunkt blev lysten og nysgerrigheden så stor, at jeg blev nødt til at gøre alvor af det, fortæller Mie Firring.

- Min mand var skeptisk i starten, da han var bekymret for, om det ville blive starten på endnu en stressperiode. Men til sidst, efter en masse snak over længere tid, var han selv blevet varm på idéen og bakkede mig 100 procent op, tilføjer hun.

Corona gav gang i biksen

Anledningen til at hoppe fuldt ud i sit hobbyprojekt kom fra en uventet side. Da coronapandemien ramte Danmark, satte det nemlig gang i håndværksprojekter i tusindevis på tværs af de danske hjem. Strik blev ligeledes meget populært.

- Da corona brød ud, udgav jeg en begynderopskrift, som blev populær. Der kom så meget gang i biksen, at jeg kunne sige mit job op uden at se mig tilbage, siger hun.

- Jeg prøver på at se på min forretning med utraditionelle øjne og gøre en dyd ud, at det ikke bliver et 8-16-job - men et mere lystbetonet arbejde. Dermed ikke sagt, at jeg ikke arbejder benhårdt, men jeg vælger med stor omhu, hvilke opgaver jeg kaster mig over, siger ja til og ikke mindst har lyst til, tilføjer indehaveren af Spektakelstrik.

Med flere end 50.000 følgere på Instagram er det sociale medie hendes primære kanal til at sælge sine strikkeopskrifter. Men selvom interessen for og kendskabet til Spektakelstrik er stort, betragter Mie Firring fortsat håndværket som en hobby på flere måder.

- Min perfektionisme kan banke på nogle gange, men når det er lidt for sjov, så gør det ikke ondt, hvis det ikke går som forventet. Det er noget, man lige prøver. Det er en god indgangsvinkel for mig, så stress og mine forventninger ikke tager over. På den måde føles det rigtigt og ikke mindst sjovt for mig.

Derfor lader hun tingene gå sin gang og fokuserer på at nyde muligheden for at leve af en passion.

- Jeg prøver virkelig på ikke at kontrollere ret meget. Jeg gør det bare og kan alligevel ikke kontrollere det hele i sidste ende. Det handler meget om, hvordan markedet er, og lige nu har jeg det super godt og har en god forretning. Det nyder jeg bare og gør, hvad jeg kan for at blive ved med at have det godt og have det sjovt. Hvis det ikke er sjovt, er det ikke det værd, forklarer iværksætteren.

Det betyder dog ikke, at Mie Firring afviger helt fra lægge planer. Gennem andet år som selvstændig på fuld tid vil hun nemlig udbrede markedet for sine strikkeopskrifter, der i forvejen er oversat til fem forskellige sprog.

Mod nye markeder

- I 2021 vil jeg gerne lidt mere ud internationalt og få et større gennembrud. Så lidt planer er der alligevel, lyder det fra hende.

De planer er Mie Firring dog ikke ene om. Efter første år med fuld fokus på Spektakelstrik har hun nemlig fået sin første medarbejder. Iværksætterkonsulent Tanja Hovgaard fra BusinessAalborg var blandt andet med til at vejlede hende, da det skridt skulle tages.

- Der har været mange ting, hvor jeg havde brug for én at gå til. Det har været helt vildt dejligt med ekstra hjælp, hvor man kender den rette at spørge, siger Mie Firring.

 

Har du brug for en at vende næste skridt på iværksætterrejsen med?

Book et møde med en iværksætterkonsulent her

Se flere iværksættercases

ByCavour
Som blot 26-årig har springrytteren og iværksætteren Clara Bergman Smit lavet ridebukser, som både er vandafvisende, åndbare og ikke mindst tilpasset den enkelte rytter.
Susanne Leerbeck
Susanne Leerbeck er speciallæge og ekspert i slankekursforstyrrelser og vægtneutral sundhed. Med hjælp fra et Next Step-forløb er hun nu også blevet klar til at indtage de sociale medier med sin nye virksomhed.
Boost Aalborg
Boost i Aalborg har på tre måneder fået knap 100 medlemmer. Og tallet stiger for hver dag. Men selvom man er stærk i fitnesskoncepter, kan man godt have brug for træning i alt det, der også følger med, når man skal drive selvstændig virksomhed.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510