Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

Recalm

Fra lektor til iværksætter

Lektoren og iværksætteren Silas Risbjerg Terkelsen har brugt de sidste 4 år på at udvikle, designe og teste sin opfindelse, der har til formål at reducere stress. Udover at være lektor i psykologi og velfærdsteknologi, har han selv været ramt af stress, som han overkom for 10 år siden.

Silas arbejder som lektor på Syddansk Universitet, men han ved, at man som iværksætter både skal være opsøgende og kreativ, når man leder efter løsninger. Derfor indgik han et samarbejde med Aalborg virksomheden Ideaal. Virksomheden gav ham rådgivning til det tekniske og hjælp til det færdige design af Re:calm. Derudover anbefalede de ham at flytte til Aalborg, så han kunne få rådgivning og hjælp til sin forretning af BusinessAalborg.

Et håndholdbart værktøj der skaber resultater

Re:calm er et intelligent værktøj, der laver tilpassede vejrtrækningsøvelser til den individuelle bruger. Det gør den ud fra en avanceret pulsmåler, der måler hjertefrekvensen og derudfra beregner hver brugers unikke aktiveringsniveau. Herefter laver værktøjet en vejrtrækningsguide, der kan mærkes i hånden. Testresultaterne viser, at værktøjet både får puls, åndedrag og blodtrykket til at falde, hvilket er vigtigt i forhold til at reducere stress.

”Stress bliver blandt andet forsaget af at være for meget på hele tiden. Det handler om at mindske kontakten med stress reminders, såsom telefon, computer og sociale medier. For at reducere stress skal roen og trygheden genskabes i kroppen. Derfor har jeg lavet Re:calm som et håndholdt værktøj, der giver en daglig påmindelse og guide til at slappe af” fortæller Silas.

En produktorienteret opstart

Silas har i opstartsfasen fået hjælp af studerende fra forskellige studieretninger. Sammen har de testet design, virkning og teknologi samt lavet brugerundersøgelser. Alt sammen med gode resultater. ”Jeg har generelt haft en positiv oplevelse med at involvere studerende i mit projekt. De studerende er topmotiverede, og der har været en masse gensidig læring. Den store udfordring nu er at skifte fokus fra produktudvikling til selve business-delen”, fortæller Silas.

Fra en baggrund med iværksættermiljøer i Odense til rådgivning i Aalborg

”Selvom jeg havde en meget positiv oplevelse med iværksættermiljøet i Odense, havde jeg brug for mere konkret rådgivning for at komme videre. Det er vigtigt at samarbejde med mennesker, der forstår sin vision, og konsulenter fra BusinessAalborg gav mig både konstruktiv kritik og gode råd til min forretning, som er en kæmpe hjælp til os iværksættere,” siger Silas.

Iværksættermiljøer over investeringer

Silas mener, at man som iværksætter har du brug for et godt netværk lige fra opstarten for at få succes med din virksomhed, og han har derfor en hel speciel besked til andre iværksættere:

”Jeg mener, at det at være en del af et iværksættermiljø er vigtigere end store investeringer i opstarten. Man har nemlig både brug for feedback på sine idéer og netværk. Der ville ikke være meget iværksætteri der lykkedes, hvis der ikke var hjælp at hente i omverdenen fra tiltag som væksthuse, rådgivningsmuligheder hos BusinessAalborg og uselviske virksomheder, der er villige til at give os iværksættere en chance,” siger Silas.

Jagten på de perfekte samarbejdspartnere

Han har oplevet oprigtig interesse for investorer, men kommer ikke videre før, han har en funktionel prototype, der kan testes som et færdigt produkt hos forbrugerne. Derfor leder Silas efter en investor, der i samarbejde med en designvirksomhed, kan hjælpe med at færdiggøre produktet, så det kan komme ud i hånden på testbrugeren.

”Iværksætteri er hårdt arbejde, der især handler om valg og fravalg. Det kræver både gode rådgivere og samarbejdspartnere, som man kan stole på. Min søgen efter de rette samarbejdspartnere har ledt mig fra en stor design virksomhed i Sverige tilbage til Danmark igen. Der er flere muligheder, men det handler om at finde det rette match,” slutter Silas.

Se flere iværksættercases

Jonathan Pipfugl
Når telefonrøret bliver lagt på, før man overhovedet når at fortælle, hvad man vil, kan tilværelsen som selvstændig komiker synes lidt svær. Men med den rette hjælp fra StartUp Club er det alligevel lykkedes for 20-årig Jonathan Christensen, selv om han har tourettes.
Enomis Beauty
En ADHD-diagnose bremser ikke 22-årige Simone Kehlet i at skrive iværksætter og butiksejer på CV’et.
Du Er Smyk
Centralt i Aalborg på Østerbro ligger Du er Smyk, som Karina Suhr Holm og Jeanette Kaae Storm Christensen står bag – et koncept, hvor du skal skynde dig langsomt.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510