Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

Podovo

Nicklas trodsede tvivlen: Nu hjælper han opfinderne

Grundlæggeren af Podovo tog springet ud som iværksætter med vaklende ben. Men beslutningen var den rette, fortæller den unge civilingeniør.

Da Nicklas Lassen kastede sig ud i sit iværksættereventyr i december 2019, følte han sig ikke helt flyveklar. Den 26-årige måtte nemlig sige farvel til sin første arbejdsplads efter universitetet.

- Jeg startede jo som iværksætter, fordi min arbejdsgiver gik konkurs. Det var jeg ret ked af. Jeg startede der som en novice og havde masser at lære. De gav mig meget ansvar og muligheden for at suge til mig, siger civilingeniøren.

- Der gik jeg hurtigt fra at være almindelig medarbejder til at få ejerskab på nogle projekter og få mere kontakt med kunderne. Det fandt jeg mig godt tilpas med, siger Nicklas Lassen.

Nu rådgiver Nicklas selv iværksættere

Som civilingeniør med speciale i industrielt design fik han en del erfaring med produktudvikling og det samarbejde, der ligger bag selve udviklingen. Det blev også startskuddet for Podovo, hvor han i dag rådgiver nytænkende iværksættere og etablerede virksomheder inden for produktudvikling.

Men med to års erhvervserfaring måtte han gennem opstarten overbevise sig selv om potentialet.

- Jeg var ret tændt på det, da jeg endelig fik idéen. Men jeg havde jo ikke selv skrevet opsigelsen for at blive iværksætter. Måske følte jeg ikke, at jeg havde netværket til det. Jeg tænkte, at jeg ikke var erfaren nok. Men jeg kunne lynhurtigt se, da jeg skulle videre, at der var grobund for at kaste sig ud i noget, lyder det fra aalborgenseren.

Det har siden vist sig, at livet som selvstændig skulle vise sig som det rette valg.

- I dag har jeg svært ved at se, at jeg skulle lave noget, der ikke er mit eget i en eller anden grad. Jeg trives med at tage beslutningerne lige nu. Det er sjovt at navigere i, siger Nicklas Lassen.

Nicklas fungerer som rådgiver på flere projekter, hvor den unge civilingeniør kommer med nye perspektiver.

- Mine kunderne kan være alle mulige fra en Ole Opfinder, der selv har gået og kigget på en dims i længere tid og så sætter pensionsopsparingen på spil, til en etableret virksomhed, der tidligere har importeret et produkt og nu vil udvikle et bedre alternativ, forklarer han.

- Det kan være servietskitsen med fire streger eller den færdige prototype, der skal produceres, tilføjer han.

Nicklas Lassen har opfundet en fod-betjent spritdispenser

Vil være bindeled mellem studie og erhvervsliv

Efter at have taget hul på tilværelsen som selvstændig og fundet et fodfæste drømmer Nicklas Lassen nu om at sende andre unge og friske hjerner ud i erhvervslivet på den bedst mulige måde.

- Jeg gad godt se min virksomhed blive bindeleddet fra studie til arbejdsmarkedet. På den måde kan jeg give igen, som min gamle arbejdsgiver gjorde, da de satsede på mig. Det gav mig noget erfaring, som jeg havde brug for. Det kunne jeg godt tænke mig at gøre for andre, siger han.

Dermed har Nicklas en større ambition med virksomheden Podovo.

- Det betyder ikke meget for mig, om det bliver med en produktionslinje eller udelukkende konsulentrådgivning. Det vigtigste er at skabe et ungt miljø, der giver noget til de talenter, der er sindssygt dygtige - men måske mangler fem grams erhvervserfaring, lyder det fra Nicklas Lassen.

Skulderklap og kristiske spørgsmål hjalp Nicklas i opstarten

I jagten på at gøre en forskel for andre ligesindede har han desuden fået god hjælp fra iværksætterkonsulenterne hos BusinessAalborg.

- For mig har det været en vigtig faktor. Jeg kastede mig ud i det uden nogen form for idé om at drive virksomhed. Så det har været befriende at kunne gå ned til nogen og spørge, hvad jeg skal gøre, og hvad der skal til. Det har været altafgørende at få noget ro på og kunne koncentrere sig om sin forretning. Der har både været skulderklap og kritiske spørgsmål til mine beslutninger, siger iværksætteren.

Har du også brug for at vende din idé med nogen? Book et møde med en iværksætterkonsulent her.

Se flere iværksættercases

ByCavour
Som blot 26-årig har springrytteren og iværksætteren Clara Bergman Smit lavet ridebukser, som både er vandafvisende, åndbare og ikke mindst tilpasset den enkelte rytter.
Susanne Leerbeck
Susanne Leerbeck er speciallæge og ekspert i slankekursforstyrrelser og vægtneutral sundhed. Med hjælp fra et Next Step-forløb er hun nu også blevet klar til at indtage de sociale medier med sin nye virksomhed.
Boost Aalborg
Boost i Aalborg har på tre måneder fået knap 100 medlemmer. Og tallet stiger for hver dag. Men selvom man er stærk i fitnesskoncepter, kan man godt have brug for træning i alt det, der også følger med, når man skal drive selvstændig virksomhed.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510