Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

Pargaard

Business ved første blik

De to ambitiøse iværksættere Helle Parmo Markussen og Iben Soffy Gammelgaard mødte hinanden til et arrangement i Aalborgs Startup Café i juni 2018. Efter en kort samtale havde de delt deres iværksætter-drømme og udvekslet telefonnumre. Allerede dagen efter fandt de på navnet og konceptet til deres webbaserede virksomhed, og sådan blev Pargaard født.

Pargaard er en virksomhed, der har store visioner om at redde verden. På under et halvt år har iværksætterne opsagt deres jobs, stiftet virksomhed, sat produktionen i gang og lavet deres egen hjemmeside. Deres produkter er både bæredygtige og veganske, og består af en kollektion af T-shirts og stoftasker, samt soyalys og glassugerør.

Store drømme og ambitioner

Iben er uddannet kunstner og har i flere år arbejdet som billedkunstner i København. Derudover har hun også været medstifter af en bæredygtig smykkevirksomhed. Helle er blandt andet uddannet indkøber, og har arbejdet flere forskellige steder i ind- og udland. Derudover har hun også haft erfaring med opstart af virksomhed.

”Ideen til vores forretning kom, fordi jeg bemærkede et hul på markedet. Ingen andre solgte eksklusive veganske T-shirts med et positivt budskab til kvinder. Da jeg mødte Iben, fortalte hun, at hun tidligere havde lavet bæredygtige smykker. Vores drømme og ambitioner gik pludselig op i en højere enhed,” fortæller Helle.

Få bugt med udfordringerne

Helle og Iben har fået rådgivning af iværksætterkonsulenter hos BusinessAalborg. De er ikke færdige med deres forløb endnu, og har stadig nogle rådgivningstimer til rådighed. Iværksætterne har fået meget ud af deres samarbejde med BusinessAalborg, og vil anbefale andre iværksættere at opsøge hjælp til deres forretningsidé:

”Selvom vi kan mange ting selv, og begge to har erfaringer med iværksætteri, har det helt klart hjulpet os at have en person udefra til at hjælpe. Det er en fordel at få andre øjne på sin idé. Vi har blandt andet fået hjælp til, hvordan vi markedsfører os. Uden BusinessAalborg, havde vi aldrig mødt hinanden,” siger Helle.

Fart fra start

Iben er kreativ og har designet deres logo, website og produkterne og har også ansvaret for marketing. Helle står primært for indkøb, samarbejdsaftaler og prisfastsætning. De hjælpes af med at pakke varerne og sende dem ud til kunderne.

Deres T-shirts og tasker er lavet af organiske materialer og har et feminint og blødt design. Der er tænkt bæredygtighed og vegansk i alle virksomhedens processer - lige fra valg af råmateriale og produktion til emballage og shipping. De går ikke på kompromis med kvalitet og har outsourcet deres produktion til den virksomhed, de kunne finde, som er mest bæredygtig.

”Vi ønsker at kommunikere budskabet om bæredygtige og veganske produkter ud på en lækker og eksklusiv måde. Vi tror nemlig ikke på, at den løftede pegefingre vil gøre nogen forskel. Vores fokus er at sprede budskabet om en bedre verden med kindness,” siger Iben.

Klar til år 2019

Ambitionen er at lave en hel platform, hvor der både kan købes bæredygtigt tøj og hentes inspiration til en sundere og bæredygtig livsstil. Pargaard har vokseværk, og de drømmer om at blive internationale. Ambitionen er at udvide salget til Europa i løbet af næste år.

En af Helle og Ibens fælles styrker er, at de ikke er bange for at kaste sig ud i nye ting. Næste år påbegynder de for eksempel et social-økonomisk projekt for at give noget tilbage. I den forbindelse har de et godt råd til andre iværksættere:

”Hvis man hele tiden gør noget, som man er lidt bange for, så føltes det ikke som så stort et nederlag, de gange man fejler. På samme tid er der også større chance for, at der er et eller andet, der lykkes. Vi ser vores virksomhed som begyndelsen på vores kindness imperie, og vi har erfaret, at det vi sætter os for at lære, det skal vi nok lære.” slutter Iben.

Se flere iværksættercases

ByCavour
Som blot 26-årig har springrytteren og iværksætteren Clara Bergman Smit lavet ridebukser, som både er vandafvisende, åndbare og ikke mindst tilpasset den enkelte rytter.
Susanne Leerbeck
Susanne Leerbeck er speciallæge og ekspert i slankekursforstyrrelser og vægtneutral sundhed. Med hjælp fra et Next Step-forløb er hun nu også blevet klar til at indtage de sociale medier med sin nye virksomhed.
Boost Aalborg
Boost i Aalborg har på tre måneder fået knap 100 medlemmer. Og tallet stiger for hver dag. Men selvom man er stærk i fitnesskoncepter, kan man godt have brug for træning i alt det, der også følger med, når man skal drive selvstændig virksomhed.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510