Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

Kreativiteket

Fra farmakonom til kreativ iværksætter

I mange år har der været en garnbutik i Hals, men i 2022 overtog Trine Jensen butikken uden nogen som helst form for erfaring som iværksætter – og det har givet lidt bump på vejen for den kreative sjæl.

Det lå ikke i kortene, at 34-årige Trine Jensen skulle være iværksætter. Hun er oprindeligt uddannet farmakonom og har arbejdet på apotek de seneste mange år.

I sommeren 2022 fik hun muligheden for at overtage den gamle garnbutik i Hals, og i oktober kunne hun åbne Kreatikvitetet. Det har krævet sparring og vejledning i særligt den økonomiske del af at drive en forretning, og her kom iværksætterkonsulent Tanja Hovgaard hurtigt ind i billedet.

- Jeg havde ret tidligt i forløbet kontakt til StartUp Club, for der er rigtig meget økonomi og ny viden i forhold til at skulle starte en forretning.

Det var på mange måder lidt ved at tilfælde, at Trine Jensen hørte om BusinessAalborgs iværksættertilbud StartUp Caféen.

- En dag havde jeg parkeret inde omkring StartUp Caféen, fordi jeg skulle over i Garncafe Madsine, så jeg tror faktisk, det var der, jeg faldt over det. Efterfølgende har jeg så søgt på, hvor i Aalborg Kommune man kunne få hjælp til at starte en butik – og så kom StartUp Caféen frem.

Trine Jensen har benyttet sig af flere forskellige events og forløb igennem StartUp Caféen, som alle har været med til at give hende brugbare redskaber som ny iværksætter.

For egentlig troede Trine Jensen ikke, hun skulle være butiksejer, men da hun hørte, at der ikke var nogle, som skulle overtage den velkendte garnbutik – og hun havde fået modet til at prøve noget andet end apoteket – slog hun til. Trine Jensen har altid været kreativ og strikket, og derfor greb hun muligheden.

Fra Aalborg til Hals

Der er små 30 km fra Aalborg midtby til Kreativiteket i Hals, men det har ikke været en hindring for Trine Jensen i forhold til at få sparring og vejledning om, hvordan man starter virksomhed i Aalborg Kommune.

- Da jeg første gang kom ind til StartUp Caféen, havde jeg sådan et papskilt med, hvor jeg havde sat små sedler på med alt det, jeg tænkte, jeg skulle have styr på. Jeg havde så farvet dem rød, gul eller grøn afhængigt af, om jeg havde styr på det eller ej.

Trine Jensen troede, at Tanja Hovgaard ville undre sig over den analoge plan, men i stedet for blev hun mødt med stor entusiasme.

- Tanja var bare så imødekommende, og jeg fik hjælp til budgetter og en startplan. Hun bekræftede mig i, at det var en god idé. Jeg vender stadigvæk tilbage til den startplan, når jeg ind i mellem bliver lidt rundtosset og glemmer, hvad jeg egentligt drømmer om.

For tilværelsen som ene iværksætter kan være fyldt med udfordringer, når man starter helt fra bunden.

- Det har været rigtig godt at få sparring fra en som Tanja, der har noget erfaring fra både sig selv og andre iværksættere. Hun sagde til mig på et tidspunkt, at hvis ikke den ene bank var med mig, så kunne jeg bare prøve en anden – det tog hun ikke så tungt.

Igennem StartUp Caféen har Trine Jensen også fået hjælp til alt fra lagerstyring til økonomi og hjemmesideopbygning, men den fysiske butik har hele vejen igennem været førsteprioritet.

Fremtiden

Trine Jensen også fået hjælp til, hvordan hun kunne starte webshop og hjemmeside, og derfor er hun heller ikke i tvivl om, at hun fortsætter med at bruge StartUp Caféen.

- Jeg har også bare mødt så mange andre iværksættere, og det har givet et rigtig godt netværk. Vi har kunne bruge hinanden og fundet ud af, at de udfordringer, man selv går med, ikke behøver være så store, hvis man får den rigtig hjælp.

Derfor er hun heller ikke i tvivl om, at efteråret nu skal gå med at få en hjemmeside op at køre, så der for alvor kan komme gang i garnbutikken i Hals på en ny måde end tidligere. Trine Jensen skulle starte helt fra bunden med Kreativiteket, og det har givet mulighed for at nytænke konceptet.

- Jeg vil gerne, at det bliver mere end en garnbutik, hvor jeg også kan lave strikkearrangementer eller kurser.

At kaste sig ud i at kombinere passionen for strik med at være selvstændig har indtil videre fungeret upåklageligt for iværksætteren.

- Nu er det sådan, at jeg har igangværende strikketøj, der er skarpt delt op i arbejdsrelateret og privat strik – om end min mand ikke kan se forskel på det.

 

Har du brug for sparring hos en iværksætterkonsulent? Book et møde her

Se flere iværksættercases

Du Er Smyk
Centralt i Aalborg på Østerbro ligger Du er Smyk, som Karina Suhr Holm og Jeanette Kaae Storm Christensen står bag – et koncept, hvor du skal skynde dig langsomt.
Hanne Dahl
Da Hanne Dahl tog springet fra jordemoder til sexolog og parterapeut, krævede det både sparring og rådgivning, før iværksætterdrømmen blev en realitet.
ByCavour
Som blot 26-årig har springrytteren og iværksætteren Clara Bergman Smit lavet ridebukser, som både er vandafvisende, åndbare og ikke mindst tilpasset den enkelte rytter.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510