Ligesom for mange andre fik coronapandemien stor indflydelse på Mai Brinks hverdag. Konsekvenserne af epidemien var nemlig med til at skubbe hende ud i et iværksættereventyr, som gennem det første år oplevede en stor vækst.
Virksomheden KARAKTER Arkitektur startede i september 2020, og efter et år er der tre fuldtidsansatte foruden deltidsansatte og praktikanter. Når kontoret uden for Sønderholm er fyldt, er der ni på arbejde.
- Jeg havde ikke turde håbe på, at det gik så stærkt, fortæller Mai Brink.
Inden starten på KARAKTER Arkitektur, der har hjemme uden for Sønderholm, ændrede Mai Brinks hverdag sig nemlig drastisk på kort tid.
- Jeg kom tilbage fra barsel om mandagen, og torsdag lukkede Danmark så ned. Jeg var klar til at komme tilbage på arbejde, men det hele lukkede ned. Der havde vi kun private kunder, og det hele gik i stå. Så de blev nødt til at opsige et par af os, lyder det fra hende.
Et fælles projekt
Med KARAKTER Arkitektur vil Mai Brink skabe stedstilpasset arkitektur til mennesker. Derudover er det ligeledes vigtigt for hende, at virksomheden er et fælles projekt frem for hendes som virksomhedsejer.
- Jeg vil hellere bruge penge på mine medarbejdere i stedet for at have tunge, faste udgifter. Det er vigtigt for mig, at det her bliver vores sted - og ikke mit. Derfor har jeg også en drøm om at få medarbejderaktier i fremtiden, fortæller hun.
Det er eksempelvis medarbejderne, som selv har ønsket at holde til i forlængelse af Mai Brinks hjem udenfor Sønderholm. Hun havde ellers selv en idé om at rykke til Aalborg.
- Vi havde en ønskedag, hvor vi snakkede om vores drømme for virksomheden. Der sagde folk, at de godt kunne tænke sig at blive her. Det skiller sig ud, og vi er tæt på naturen. Flere af dem får et lille pusterum herude. Så vi har besluttet os for at blive her i tre år i første omgang, siger Mai Brink.
Gennem et år med vækst og tilgang af medarbejdere skulle arkitekten desuden lære at stå i spidsen for det hold, der udgør KARAKTER Arkitektur.
- Fra mine tidligere jobs har jeg oplevet, hvad der fungerer godt eller ej som leder. Så der har jeg prøvet at tage det bedste med fra, hvor jeg har været før og gøre det endnu bedre. Jeg har også lært, at alle ikke er som mig. Selvom jeg synes, at det er fedt at tage ansvar, er det måske ikke alle, der har det sådan, fortæller Mai Brink.
- Det har jeg snakket meget med en coach omkring. Hun hjalp mig med de her personlighedstyper, så jeg bedre forstår, hvordan de enkelte typer er i en arbejdssituation. Pludselig skulle jeg have medarbejderansvar. Der har jeg måske også været lidt for meget en ven eller kollega, hvor det er svært at gå fra kollega til chef, tilføjer hun.
Sparring var altafgørende
Sparringen med en coach har Mai Brink fået tilskud til gennem Iværksætterpuljen, der hjælper iværksættere med at få et kompetenceløft med henblik på at udvikle deres virksomhed.
Det var BusinessAalborgs iværksætterkonsulenter, der introducerede Mai for de mange forskellige tilskudsmuligheder. Siden har hun fået tilskud fra Iværksætterpuljen og Opstartsfonden.
- Jeg kommer fra Aalborg Universitet, hvor vi altid arbejdede i grupper. Derfor var det grænseoverskridende at starte helt for sig selv. Jeg har derfor haft stor gavn af konsulenternes vejledning. Den sparring er altafgørende for, at jeg sidder, hvor jeg gør i dag, siger hun.
Mai Brink var ligeledes nomineret til Kammaprisen 2021, der uddeles til en nordjysk kvinde, som inspirerer og løfter andre med sit virke.
Har du behov for iværksættersparring? Eller vil du høre mere om forskellige tilskudsmuligheder for iværksættere? Book et møde med en iværksætterkonsulent her