Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

Keramikcaféen

Plads til ro og nærvær: Randi og Monica har skabt det keramikværksted, som de drømte om

I Aalborg har vi både værksteder, hvor man kan komme uge efter uge og lave sin egen keramik og steder hvor man kan komme ind og male på færdiglavet keramik.
Men hos Keramikcaféen på Samsøgade har de samlet mulighederne for både at lave og male på keramik under ét tag.

Kopreoler fyldt med skæve, asymmetriske og farverige kopper har det sidste stykke tid virkelig gjort sit indtog i de danske hjem.

Keramikkopper i alle afskygninger ligger manges hjerte nært – jo mere specielle og unikke, jo bedre.

Derfor er det også blevet enormt populært at lave sine egne kopper og andet keramik fra bunden – lige fra formningen af leret til glaseringen i dine yndlingsfarver.

Foto: Simone Kjølby Christensen

En fælles iværksætterdrøm

Randi Winther havde længe gået og luret på lokalet på Samsøgade. Hendes kreacafé i Løkken havde givet hende blod på tanden og lysten til at starte endnu et sted, selvom hun havde rigeligt at se til i forvejen.

Og da hun så mødte ejendomsadministratoren Monica Clemmensen blev der for alvor tændt ild i en fælles iværksætterdrøm.

“For mig startede rejsen med, at vi to mødte hinanden i kvindenetværket for soloselvstændige kvinder. Vi snakkede om, hvad vi hver især var glade for, og hvad vi savnede ved iværksætterlivet,” fortæller Monica Clemmensen og tilføjer:

“Lige pludselig så vi noget potentiale i hinanden. Jeg elsker at være kreativ og har selv malet en del keramik. Jeg synes, at det lød så spændende. De her værdier med nærvær, fordybelse, ro og at skabe – det talte totalt til mig og mine drømme.”

Udover hinanden, så fik Monica og Randi også iværksætterkonsulent Malene Gade fra BusinessAalborg med på sidelinjen på deres iværksætterrejse.

Foto: Simone Kjølby Christensen

Konceptet blev finpudset

Trods begges erfaring med iværksætteri var der nemlig stadig punkter, hvor de godt kunne bruge lidt assistance.

“Hun har hjulpet os med at få konceptet finpudset og gjort skarpt. Jeg havde tænkt, at det både skulle være keramik, smykker og stof – ligesom i min café i Løkken. Men vi havde en god dialog om fordele og ulemper ved det, og derefter blev det kun ler,” forklarer Randi Winther og fortsætter:

“Hun er god til at hive nogle ting frem, som vi ikke selv har tænkt på. Hun har mange kaniner i hatten – mange brugbare og konkrete idéer. Det er fedt at få sparring med en, der har været i samme situation, som vi er i.”

Herefter blev Keramikcaféen til i marts 2024. Et sted med plads fordybelse, ro og nærvær, hvor man kan få ler i hænderne – enten for at skabe sit eget keramik eller male på caféens.

Malene har givet gode råd til alt fra budget og markedsføring til målgruppe og samarbejdsmuligheder.

“Det er mere en rutsjebane, end det er fast job. Men det er blevet et sted med hjerte. Vi bruger al vores tid på, at få det her sted til at være en god oplevelse,” fortæller Monica.

Foto: Simone Kjølby Christensen

Arbejdes forenes med livsværdier

Keramikcaféen er blevet lige præcis det, som Randi og Monica havde håbet på. Her kan de nemlig kombinere deres arbejde med deres livsværdier.

“Vi elsker, når folk ikke kan slippe det. Det kan være svært at finde noget som familie, som alle synes er sjovt. Der kan være fuldt hus herinde men mussestille. Folk glemmer tid og sted. Og det er lige præcis det, som vi ønsker,” fortæller Randi Winther.

Monica Clemmensen tilføjer:

“Vi er selvfølgelig stadigvæk på vej. Men vores sted kan alt, hvad vi har drømt om. Det sidste, vi mangler, er synlighed, og at flere ved, at vi er her.”

Og her regner de to iværksættere også med at få brug for Malenes kompetencer.

Jeg tænker slet ikke vi er færdige med at få brug for Malene. Følelsen af, at de gerne vil have os til at lykkes. Det er fantastisk.”

I næste uge starter der blandt andet en praktikant hos Keramikcaféen med hjælp fra Malene, som blandt andet skal give en hånd med sociale medier og branding af caféen.

Har du selv en idé, som du drømmer om at gøre til din levevej?

 

Artiklen blev udgivet på MigogAalborg den 20. januar 2025 og er skrevet af Ane Johanne Damgaard

Se flere iværksættercases

Sylvius
For 30-årige Oliver Bruun er der ikke langt fra idé til handling. I dag driver han to succesfulde virksomheder med fokus på den gode gin-oplevelse. Og hans events er efterspurgt i hele landet.
Mille billedkunstner
Man hører ofte fra iværksættere, at skolen aldrig rigtigt har sagt dem noget. Nej, de vil meget hellere bruge tid på deres helt store interesse. Præcis sådan havde Mille Berger det, da hun gik i skole.
Hendes helt store interesse var dengang at tegne, og ved at følge nogle alternative veje endte hun ved malerkunsten.
Domos Plus
Heidi Zaar Søndergaard har haft en særdeles travl hverdag det seneste år. I 2023 tog hun et stort skridt og forlod efter to årtier sit 8-16 job i den finansielle sektor. Pludselig var de faste rammer og forudsigelige kontortider skiftet ud med et ret vildt eventyr: iværksætterlivet.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510