“Det var grænseoverskridende at blive iværksætter, men samtidig spændende,” fortæller Heidi, da vi møder hende på det smukt indrettede kontor i Råens Palæ.
Nu har hun og ægtemanden, Dennis Zaar Søndergaard, startet virksomheden Domos Plus, hvor de tilbyder familier muligheden for at eje ferieboliger i Europa til en overskuelig pris.
Og travlheden overskygger på ingen måde glæden over at være chef i eget hus.
En god idé blev starten
Idéen til Domos Plus opstod egentligt af ret personlige årsager.
“Min mand og hans to brødre mistede deres far for nogle år siden, og arvede hans bolig i Sydspanien.
Vi har altid rejst meget, men er aldrig vendt tilbage til de samme steder, men det gjorde vi i den periode, vi havde ferieboligen.
Vi fandt ud af, at man føler sig hjemme på en anden måde, når man besøger den samme bolig flere gange,” forklarer Heidi.
Selvom de forelskede sig i den sydspanske bolig, endte de tre brødre dog med at sælge den.
“Det var virkelig dyrt at eje den og besværligt at vedligeholde den, når man bor i Danmark. Herudover var der meget bureaukrati, man skulle tage sig af,” siger hun og trækker på skuldrene.
Men hele oplevelsen satte for alvor tankerne i gang om ikke, man kunne facilitere denne type rejseoplevelse uden alle de besværlige ting, der følger med.
Dennis Zaar Søndergaard og Heidi Zaar Søndergaard.
Det satte også skub i Heidis årelange drøm om at blive selvstændig.
“Jeg har altid tænkt, det kunne være fedt at være selvstændig, men jeg har ikke haft den gode idé, som jeg har kunne leve af. Altså, indtil nu,” konkluderer Heidi med et stort smil.
Hele konceptet drejer sig netop om, at du slipper for alt bureaukratiet og de ekstra omkostninger ved at eje ferieboliger, da de administreres af Heidi og resten af teamet.
Hun forklarer også, at branchen faktisk ligger lige til højrebenet for en kvinde med hendes kompetencer og interesser:
“Jeg har altid interesseret mig enormt meget for indretning og boliger. Jeg er typen, der sidder på Boligsiden hver eneste dag, og har også taget kurser inden for indretningsdesign sideløbende med min karriere.
De erfaringer sammenlagt med min økonomiske baggrund dækker rigtigt godt over de kompetencer, der skal bruges til denne type virksomhed.”
Netværk, netværk, netværk
Heidi, Dennis og de to andre medejere i Domos Plus har allerede købt den første af de tre ferieboliger.
Den ligger i Mallorca og er i gang med at blive renoveret. Snart kan hun give sig i kast med at indrette den og dermed bruge én af sine spidskompetencer.
Men hvad med alt det hun ikke ved noget om?
Der har hun heldigvis BusinessAalborgs StartUp Club til at hjælpe sig.
“Når man starter sådan noget her op, har man så mange spørgsmål,” medgiver Heidi.
“Jeg havde brug for et sted at komme, og her forslog en af kvinderne i min netværksgruppe, at jeg tog fat i iværksætterkonsulenten Tanja Hovgaard fra StartUp Café Aalborg.
Det gjorde jeg, og det har været en kæmpe hjælp. Igennem caféens netværksarrangementer har jeg for eksempel mødt Mads Michelsen, som er en spændende Aalborg iværksætter. Hans virksomhed Project One beskæftiger sig med videoproduktion.
Han har nu lavet vores videomateriale til hjemmesiden og skal også med til Mallorca og filme ferieboligen,” uddyber hun og fremhæver, at det især er det netværksmæssige, som har haft kæmpe værdi.
“Tanja ringede også på et tidspunkt og spurgte om ikke, vi skulle have en praktikant. Jeg troede ikke, vi var en stor nok virksomhed til at have en praktikant, men hun åbnede virkelig mine øjne for mulighederne.”
Det endte med, at Heidi fik en praktikant i fire uger, og at det var en kæmpe succes for begge parter. Heidi fik en masse hjælp, og praktikanten endte med at finde et job efterfølgende.
“Jeg havde ikke gjort det, hvis ikke Tanja havde ringet,” indrømmer hun.
Jo længere Heidi er kommet i iværksætteriet, jo mere har hun også indset, at hun har brug for at lære en masse nye ting. Det er dog ikke noget, der skræmmer hende.
Tværtimod.
“Jeg lærer så meget. Jeg har blandt andet også fået hjælp fra Next Step puljen fra Iværksætter Danmark. De gav mig tilskud til kompetenceudvikling, så jeg kunne tage en social media uddannelse fra UCN,” tilføjer hun.
Videreuddannelse er vigtigt, men det allervigtigste, understreger Heidi, er netværk:
“Sørg for at bruge dit netværk, det sagde jeg nok 100 gange til min praktikant. Det er så vigtigt, så man ikke føler sig alene.”
Det fedeste job i verden
Der er ekstremt meget at se til som iværksætter. Det ved Heidi efterhånden godt.
Alligevel tør hun godt drømme sig til en fremtid, hvor det hele betaler sig i form af en god work-life-balance.
“Vi drømmer ikke om, at skulle skalere virksomheden til vanvittige højder for derefter at sælge den. Det er allerede det fedeste job i verden.
Selvom jeg overhovedet ikke har work-life-balance lige nu, er det fedt selv at bestemme – så drømmen er at vokse med Domos Plus.
Det er en virksomhed vi har skabt med hjertet og masser af hårdt arbejde. Jeg arbejder mange timer, men jeg har stadig fleksibilitet og kan gøre ting med mine børn om dagen. Det betyder meget,” fortæller Heidi.
At kunne bestemme over sin egen tid og være sammen med familien, passer meget godt overens med de værdier, som hun ønsker Domos Plus skal være kendt for.
“Dette koncept eksisterer jo allerede i Danmark, men du skal virkelig have mange penge og have meget fri, hvis du skal købe dig ind i de ferieboliger.
Vi vil virkelig gerne kendes for nordjyske værdier; det vil sige, at vores ferieboliger skal være tilgængelige for flere, og at det skal foregå på en tryg og ordentlig måde,” forklarer Heidi.
Artiklen blev udgivet på MigogAalborg den 18. juni 2024 og er skrevet af Nathalia Hentze Nielsen