Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Frida Tarp

25200131

Malene Gade Pedersen

2520 1573

Consultant Date Timeslot

Quist Wine

Italiensk for begyndere - og alle mulige andre

Lene og Kim Quist er beviset på, at alder ikke er nogen hindring for at springe ud og få succes som iværksætter. Selvom ægteparret startede senere end de fleste, er de lykkedes med at gøre deres vinbar kendt ikke kun i Nordjylland men også på den internationale vinscene.

Andrea Bocelli flyder ud af højtalerne, en klassisk Vespa pynter ovre i hjørnet og endevæggen er fyldt fra gulv til loft med rækkevis af liggende vinflasker.

Quist Wine ligger midt på Budolfi plads i Aalborg og har en eksklusiv italiensk vibe. Ligesom de to ejere Lene og Kim Quist kan lide det.

Deres ide om at importere italiensk vin til Nordjylland blev kickstartet, da de var på ferie i landet i 2007, kort efter de havde mødt hinanden. Her besøgte de en mindre vinproducent, som lavede fantastisk vin. Parret kunne se muligheder i at finde den vin, andre ikke havde fået øjnene op for endnu og importere den til Nordjylland. Mantraet var, at de ville servere god smag frem for velkendte etiketter.

Fra revisor til ejer af vinbar

Kim Quist er oprindeligt uddannet revisor og har sidenhen arbejdet for Telenor i flere år. Lene Quist arbejder indenfor vindmølleindustrien som Master Planner ved Siemens. Men selvom ingen af dem havde baggrund inden for hverken vin eller iværksætteri, satte de sig for at prøve konceptet af. De lavede research på vinmarkedet og tog året efter ned og fandt flere små lokale producenter af vin, de gerne ville importere. De begyndte med små vinsmagninger i deres hjem for venner og familie og solgte vin ”on demand”. Efterspørgslen var dog så stor, at de nogle år efter åbnede en detailshop i Hasseris.

Men den ultimative drøm var at åbne en vinbar i midtbyen – så da Kim rundede de 60 år i 2019, besluttede de, at det var nu eller aldrig - og året efter i november slog de dørene op til Quist Wine på Budolfi Plads.

Aldrig for gammel til at lære nyt

Selvom Lene og Kim Quist begge havde masser af erfaring fra arbejdsmarkedet, var de nye i rollen som indehavere af en italiensk vinbar, så Kim meldte sig til et foredrag hos StartUp Aalborg. Her mødte han iværksætterkonsulent Tanja Hovgaard, som fortalte om mulighederne for at få hjælp og sparring til driften og udviklingen af deres virksomhed.

-  Jeg kan huske, jeg var i tvivl, om jeg kunne være bekendt at trække på de ressourcer, de havde i Business Aalborg. Men det handler om at vende den der ” vi-kan-godt-klare-os-selv”- attitude, siger Kim Quist.

Lene og Kim Quist har efterfølgende fået hjælp og sparring fra blandt andre Tanja Hovgaard og Malene Gade, som har bidraget med viden om alt fra IT og markedsføring til personaleledelse.

Begge konsulenter har selv erfaring som virksomhedsejere, og det er især der, Kim Quist synes, Business Aalborg har en fordel.

-  Det gør en kæmpe forskel, at dem, vi snakker med, har erhvervserfaring at trække på. De er ikke bare ”nogle fra kommunen” fortæller Kim Quist.

Next stop – international vinmesse

Lene og Kim Quist besøger stadigvæk Italien mindst to gange om året, og de tager gerne personalet med derned, så de også kan møde de lokale vinproducenter og få bedre fornemmelse af vinen. Det gør personalet bedre i stand til at servicere kunderne i Aalborg og give dem den særlige indføring i italiensk vin, som vinbaren blandt andet er kendt for.

Som noget nyt i år er Kim Quist blevet inviteret med på den internationale vinmesse ”Slow Wine” i Bologna, hvor han er blevet spurgt, om han vil medvirke i en paneldebat for at diskutere fremtidens vin sammen med anerkendte vinimportører fra både Amerika, Canada og Italien.

-  Jeg er meget stolt over, at vi som lille importør fra Danmark er blevet inviteret med i sådan et panel. Men det er også lidt skræmmende, og jeg har da lidt sommerfugle i maven, griner Kim Quist.

Altid plads til ideer

På mange måder har Lene og Kim Quist opnået det mål, de satte sig for – nemlig at få nordjyderne til at få øjnene op for spændende italiensk vin.

Men parret har stadigvæk mange ideer til, hvordan de kan udvide deres forretning. Planerne går i retning af flere vinsmagninger i samarbejde med virksomheder. De har allerede haft over 3000 mennesker til vinsmagninger i den tid, de har forhandlet vin.

Og så drømmer Kim Quist også om at optimere barens kundeforhold med et It-system, der vil gøre dem i stand til at se, hvad deres kunder har valgt at drikke på tidligere besøg, så de baseret på den viden kan give kunderne en endnu bedre oplevelse i vinbaren under næste besøg.

-  Det system, vi skal bruge, er desværre for dyrt lige nu. Men vi holder øje, og det skal nok komme på et tidspunkt, siger Kim Quist.

Quist Wine har i øjeblikket omkring 90 vine på glas og deres vin koster fra omkring 300 kroner til 3000 kroner for en flaske.

Se flere iværksættercases

Sylvius
For 30-årige Oliver Bruun er der ikke langt fra idé til handling. I dag driver han to succesfulde virksomheder med fokus på den gode gin-oplevelse. Og hans events er efterspurgt i hele landet.
Keramikcaféen
I Aalborg har vi både værksteder, hvor man kan komme uge efter uge og lave sin egen keramik og steder hvor man kan komme ind og male på færdiglavet keramik.
Men hos Keramikcaféen på Samsøgade har de samlet mulighederne for både at lave og male på keramik under ét tag.
Mille billedkunstner
Man hører ofte fra iværksættere, at skolen aldrig rigtigt har sagt dem noget. Nej, de vil meget hellere bruge tid på deres helt store interesse. Præcis sådan havde Mille Berger det, da hun gik i skole.
Hendes helt store interesse var dengang at tegne, og ved at følge nogle alternative veje endte hun ved malerkunsten.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510

Privatlivsoverblik

Denne hjemmeside benytter cookies, der har til formål at gøre hjemmesiden brugbar gennem aktivering af grundlæggende funktioner, såsom side-navigation og adgang til sikre områder af hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere uden disse cookies.