fbpx Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

Friis & Clemme

Designerduo har skabt deres helt egen niche

Bag virksomheden Friis & Clemme findes der et passioneret designerteam bestående af Jeanette Clemmesen og Louise Friis. De bor i hver sin ende af landet, men i fællesskab laver de rumdesigns for virksomheder og institutioner. Deres mission er at vise deres kunder, hvordan de udnytter deres lokaler så optimalt og kreativt som muligt.

Fra fremmede til fagligt allierede

De mødte hinanden gennem fælles venner tilbage i år 2016. Kort tid efter startede de virksomheden Friis & Clemme op sammen. Startmålet var først at udgive en bog, men deres fælles interesse og passion for design, kunst og pædagogik gjorde, at deres planer hurtigt udviklede sig til noget større. Bogen er dog ikke lagt på hylden og udkommer i løbet af 2019.

Jeanette Clemmesen bor i Aalborg og har en baggrund som scenograf og har også speciale i læringsmetoder og undervisningsteori. Louise Friis bor på Sjælland og har en baggrund inden for pædagogik og en master i undervisningsteori. Hver for sig har de begge en lang række kompetencer, som foruden deres tætte venskab og den gode mavefornemmelse danner grundlag for deres virksomhed og vision.

En på sidelinjen

Jeanette kendte i forvejen Mark Rosener fra BusinessAalborg fra et tidligere projekt. Så da han en dag dukkede op på LinkedIn, tøvede hun ikke med at kontakte ham. De har indtil videre haft tre møder med Mark, og Jeanette har i den forbindelse et råd til andre iværksættere:

”Det er en god idé at have en eller to personer med på sidelinjen, der har fuld forståelse for ens kerneværdier og produkter, og det er vigtigt, at det er nogen, som man er på bølgelængde med. Vi har en fantastisk kemi med Mark, og han er både kommet med en masse positiv feedback og konkrete løsninger på vores udfordringer”.

Sammen med Mark arbejder Jeanette og Louise på at lave en strategi, der i fremtiden skal gøre det lettere for dem at styre deres forretning og nå deres mål. De kigger blandt på muligheden om at oprette et advisory board, der skal hjælpe designerne med at tage de store beslutninger.

Rum med funktioner og følelser

Designerne arbejder fra hver deres hjemmekontor, og det har givet dem mulighed for at have kunder i hele Danmark. Sammen har de dog et fælles værksted, hvor de kan designe møbler og inventar på bedste Friis & Clemme manér.

Materialerne, farverne og formerne til både lokaler og møbler er nøje udvalgt af Jeanette og Louise i tæt samarbejde med kunden. Det er vigtigt for dem, at deres designs bliver udviklet i tråd med kundens DNA. Alle møblerne de bruger, har som regel fire funktioner og ofte flere indbyggede anvendelsesmuligheder. Når de for eksempel designer mødelokaler for virksomheder, tilpasses lokalet til kundens ønskede processer. Det fyldes med 4D møbler, der har indbyggede kreative redskaber, der skal inspirere og bidrage til innovation og den vision den gældende virksomhed har.

Fremtiden for Friis & Clemme

”Det har været en kæmpe fordel for os, at vores forretning er så let og bevægelig. Tingene har udviklet sig enormt stærkt, og vi har været rigtig gode til at tilpasse os, fordi vi ikke har et tungt og fast system. Vi tror selv på det, som vi laver, og derfor har vi kunnet tilpasse os de muligheder, der er kommet vores vej”, siger Jeanette. Deres mål er fortsat at udbrede forretningen og have fokus på at fortælle verdenen, hvor stor en forskel den rette brug af lokaler kan gøre for trivslen.

Se flere iværksættercases

Podovo
Grundlæggeren af Podovo tog springet ud som iværksætter med vaklende ben. Men beslutningen var den rette, fortæller den unge civilingeniør.
Surdejsbageren
Henrik Bruse Skougaard skal koncentrere sig om meget andet end at bage brød efter en flyvende start med Surdejsbageren.
DIGURA
DIGURA har en vision om at ændre den, til tider støvede, juridiske branche gennem teknologi og nytænkning. Deres ambition er at gøre juridisk rådgivning lettere og mere effektivt.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 9931 1559