Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

EPJ Design

Nordjysk møbeldesigner på vej mod internationale markeder

Esben Pilgaard Jørgensen står bag to stærkt voksende designvirksomheder og fortæller her, hvordan han startede som iværksætter, og hvad planerne er for fremtiden.

De første møbler blev fremstillet, hvor drømmen om egen virksomhed startede, i familiens smedeværksted i Løkken. Nu har møbeldesigneren Esben Pilgaard Jørgensen både sin egen møbellinje, der er udstillet i Selected-kædens butikker i hele verden og et nyt stærkt voksende brand, der sigter efter stjernerne.

Fra hobby til forretning

”Det hele startede med, at jeg var fattig studerende og selv manglede møbler til min lejlighed,” fortæller Esben. Han er femte generation af smedemestre og har et naturligt flair for håndværk. Derfor gav det mening selv at lave de møbler, som han havde brug for.

Både venner og familie fik øjnene op for Esbens designs, og i 2013 begyndte han at lave og sælge hans møbler til sit nærmiljø. I 2015 blev efterspørgslen så stor, at han blev nødt til at outsource produktionen til danske underleverandører. Han valgte danske virksomheder for forsat at kunne levere kvalitetssikrede og bæredygtige møbler.

I 2016 blev Esben udtaget til at udstille sine designs på Formland-messen. Dette resulterede i at Bestseller koncernen fik øje på hans Daybed, som nu er solgt til Selected-kædens butikker i hele verden, akkompagneret af EPJ Lounge chair og et specielt designet bakkebord.

Design studio og showroom i Vestbyen

Næste store skridt i forretningen var at hyre en sælger, det skete sidst i år 2016. Kort tid efter blev en af Esbens største drømme realiseret, da han renoverede en bygning i Vestbyen, og lavede den til sit eget designstudio og showroom for sine møbler.

Selvom studioet har beliggenhed i Aalborg, bruger han stadig familiens værksted i Løkken. Inspirationen til at lave møblerne kommer fra den danske natur, materialerne der går igen i hans design er især metal, træ og læder.

Stor efterspørgsel fra virksomhederne

”Jeg opsøgte rådgivning hos BusinessAalborg for at få hjælp til, hvilken sti jeg skulle vælge at følge,” siger Esben. Han fik nemlig tilbagevende forespørgsler fra virksomheder og møbelfabrikanter, som ønskede, at han skulle designe møbler til deres produktlinjer. Esben var splittet, da hans mission med EPJ var at lave sin egen produktlinje, som snart består af 12 forskellige designs.

Esben blev tilknyttet iværksætterrådgiver Mark Rosener, som hjalp ham med at lægge en vækststrategi for EPJ Design. Et af de nye tiltag var at oprette et advisory board til at hjælpe med at løse hverdagens udfordringer. Et råd der endte med at have en kæmpe betydning for Esbens forretning.

I fællesskab med det nye advisory board blev det besluttet, at det både var muligt at have fokus på Esbens egen produktlinje og andre virksomheders. Sådan blev ”tegnestuen” et industrielt designstudio født og virksomheden Pilgaard Design Studio ApS dannet. Her designer Esben ikke kun møbler men også produkter til andre brancher ud fra B2B-kundernes ønsker.

De bedste råd til andre iværksættere

Esben er stadig tilknyttet BusinessAalborg og fortsætter med det noget tid endnu. ”At få rådgivning udefra har fået mig til at tænke anderledes og samtidig fået mig til at se muligheder, som jeg aldrig selv var kommet frem til. Mark har lært mig at sigte efter stjernerne og turde drømme stort. En af de vigtigste ting for mig har været at have fokus på ikke at miste mig selv og fortsætte med at gøre det, der giver mig energi. Jeg har i den forbindelse fået hjælp til at løse mine udfordringer af fagfolk. Mit råd til andre iværksættere er, at man søger hjælp til de områder, hvor man ikke selv er stærk, så man fortsat kan bruge sin energi på det, som man er bedst til.”

Fremtiden er fuld af (vækst)muligheder

Dette år er blevet brugt på at få EPJ Design ud i de danske møbelforretninger og det er nu lykkedes. Næste år er det udlandet, der er i fokus. Esben har også høje forventninger til tegnestuen, som han regner med, tager endnu mere fart næste år. Ambitionen for fremtiden er at være kreativ direktør på egen linje (EPJ Designs) og designer for de eksterne linjer (Pilgaard Design Studio).

Se flere iværksættercases

ByCavour
Som blot 26-årig har springrytteren og iværksætteren Clara Bergman Smit lavet ridebukser, som både er vandafvisende, åndbare og ikke mindst tilpasset den enkelte rytter.
Susanne Leerbeck
Susanne Leerbeck er speciallæge og ekspert i slankekursforstyrrelser og vægtneutral sundhed. Med hjælp fra et Next Step-forløb er hun nu også blevet klar til at indtage de sociale medier med sin nye virksomhed.
Boost Aalborg
Boost i Aalborg har på tre måneder fået knap 100 medlemmer. Og tallet stiger for hver dag. Men selvom man er stærk i fitnesskoncepter, kan man godt have brug for træning i alt det, der også følger med, når man skal drive selvstændig virksomhed.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510