Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

ByCavour

Springrytter og aalborgensisk iværksætter: Min sport har gjort mig til en bedre iværksætter

Som blot 26-årig har springrytteren og iværksætteren Clara Bergman Smit lavet ridebukser, som både er vandafvisende, åndbare og ikke mindst tilpasset den enkelte rytter.

Man siger ofte, at der ikke findes dårligt vejr – kun dårlig påklædning. De fleste ryttere kan formentligt skrive under på, at ridebukser ofte ryger i kategorien dårlig påklædning, når det regner. Ridebukser nærmest suger vandet til sig, og det er ikke just opskriften på en god ridetur.

Efter et drivvådt ridestævne satte 26-årige Clara Bergman Smit sig for at løse netop dét problem. Med byCAVOUR har hun skabt de første vandafvisende, åndbare og nøje tilpassede ridebukser.

- Der vidste jeg, at det var det, jeg skulle lave. Jeg brænder virkelig for at optimere sporten!

Selv om stævnet var det, der for alvor satte skub i drømme om at blive iværksætter, havde tanken strejfet Clara Bergman Smit nogle måneder forinden. På det tidspunkt læste hun en finansbachelor på UCN, og tanken om skulle være revisor virkede ikke tillokkende.

- Efter en DISC-analyse forslog min studievejleder mig, at jeg skulle være iværksætter. Dén skulle jeg lige tygge på.

Idéen lå lidt i baghovedet, imens Clara Bergman Smit læste videre, men pludselig gik det hele op i en højere enhed efter det våde og regnfulde stævne.

Fra idé til færdige produkt

Studievejlederen fik hurtigt sendt Clara Bergman Smit i retningen af iværksætterforløbet Next Step ved UCN og i løbet af ganske få måneder tog byCAVOUR fart.

- Jeg vandt Idékonkurrencen for videregående uddannelser ved Danish Entrepreneurship Festival 2021, så derefter var jeg ret sikker på, at det var det, jeg skulle. Vi var jo omkring 100 studerende fra videregående uddannelser, så det var lidt vildt. Jeg tror ikke helt, jeg vidste, hvad jeg sagde ja til.

Herefter er det kun gået en vej, og det er fremad. Senest har Clara kørt en crowdfunding-kampagne på platformen Kickstarter. Det tog ikke mere end fem timer, før hun havde nået sit mål – men hun vurderer selv, at succesen ikke havde været muligt, hvis det ikke var for BusinessAalborg.

- Uden den hjælp og sparring, jeg har fået igennem BusinessAalborg, havde jeg aldrig turde starte op som selvstændig. Jeg havde simpelthen ikke været modig nok, hvis jeg ikke havde haft nogle omkring mig, som kunne hjælpe mig med at finde retningen og sparre med mig.

For selv om Clara Bergman Smit igennem sin uddannelse havde en god forståelse for, hvordan hun skulle stable en virksomhed på benene, har hun haft brug for sparring til, hvordan hun efterfølgende driver virksomhed – uden at brænde ud.

- Lige nu er jeg et sted, hvor det hele er blevet meget ægte. Nu er jeg i gang, men hvad så? Hvordan får jeg det til at blive en sund forretning, og hvordan får jeg lagt en strategi for, hvad der skal ud på markedet hvornår?

Særligt iværksætterkonsulent Tommy Møllgaard Siim har gjort, at den unge iværksætter har fået blik for nogle af de aspekter af at være iværksætter, som hun ikke selv havde tænkt over.

- Jeg er meget fokuseret på, at vi skal ud og i gang, men der har Tommy især været god til at sætte sig ned sammen med mig og kigge på det oppe fra – hvis jeg skal leve af det her om fem år, hvad kræver det så? Hvad skal der til for, at jeg som menneske kan følge med? Det har været enormt givende og inspirerende og virkelig noget, jeg har brugt meget tid på at tænke over sammen med Tommy. Han har været enormt god til at hjælpe mig, når jeg bare er kørt derud af med 200 km i timen, og på den måde har vi fået lagt en plan og en strategi for, hvordan byCAVOUR kan eksistere i mange år.

Foruden den nødvendige sparring med iværksætterkonsulenterne har Clara Bergman Smit også nydt godt af det fællesskab, hun har fået igennem BusinessAalborg. Hun har benyttet sig af både netværksarrangementer og tirsdagsoplæg.

- Jeg er meget socialt anlagt, så det har været enormt godt for mig, at jeg har kunne bruge StartUp Caféen til at sparre med andre iværksættere, som har været et andet sted, end jeg selv har været. Jeg synes, der er et fantastisk iværksættermiljø i Aalborg– og særligt for kvindelige iværksættere. Vi har virkelig været gode til at hjælpe hinanden og heppe på hinanden!

Rejsen med byCAVOUR er kun lige begyndt, og Clara Bergman Smit er topmotiveret for at blive ved med at optimere sin virksomhed. Hun har særligt et godt råd til andre iværksættere:

- Det er okay, at man synes, det er skræmmende – men man bliver nødt til at være i det og acceptere, at det her er enormt skræmmende,  og så gøre det alligevel. Omfavn usikkerheden. Med hårdt arbejde kan man komme virkelig langt. Lige nu har jeg en hverdag, hvor jeg kan arbejde fra klokken 6 om morgen og til klokken 10 om aftenen og glæde mig HELT vildt til dagen efter, fordi jeg synes, det her er så sindssygt spændende!

Har du brug for nye øjne på din forretning eller generel sparring hos en iværksætterkonsulent? Book et møde her

Se flere iværksættercases

Susanne Leerbeck
Susanne Leerbeck er speciallæge og ekspert i slankekursforstyrrelser og vægtneutral sundhed. Med hjælp fra et Next Step-forløb er hun nu også blevet klar til at indtage de sociale medier med sin nye virksomhed.
Boost Aalborg
Boost i Aalborg har på tre måneder fået knap 100 medlemmer. Og tallet stiger for hver dag. Men selvom man er stærk i fitnesskoncepter, kan man godt have brug for træning i alt det, der også følger med, når man skal drive selvstændig virksomhed.
Something by Tine Lund
Tine Lund fik hos BusinessAalborg en introduktion til byens liv samt vejledning gennem opstarten, da hun åbnede sin nichebutik i Aalborg.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510