Skip to content
Dine stamdata
Når du udfylder stamdata, bliver din profil synlig for de andre StartUp Club-medlemmer.
+45

Consultant Date Timeslot

Aviatec

Møde i StartUp Caféen skabte synergier på tværs hos Aviatec

I StartUp Café Aalborg mødes iværksættere for at netværke og blive klogere på det at drive en virksomhed. Mere etablerede virksomheder som Aviatec finder dog også vej dertil og skaber nye forbindelser.

Da jern- og metalvirksomheden Aviatec skulle afholde en mental sundhedsdag, fik direktør og medejer Bo Hammer Pedersen brugt sit netværk fra start-up miljøet. Han havde nemlig mødt iværksætter Camilla Nørgaard Jensen til et oplæg i StartUp Café Aalborg.

De to havde siden deres første møde i caféen sparret med hinanden på deres faglige problemstillinger. Dermed var det oplagt at bruge Camilla Nørgaard Jensens teknikker med LEGO Serious Play til at pleje den mentale sundhed i Nørresundby-virksomheden, der arbejder med friktionssvejsning og CNC-bearbejdning.

Iværksættere og etablerede virksomheder skaber synergier på tværs

- Jeg har brugt StartUp caféen meget til at få inspiration og viden inden for de områder, hvor vi er knap så stærke. Vi er gode til at få tingene gjort. Men det er sværere med salg, marketing, sociale medier, video og alle de ting, der ligger uden for vores primære kompetencer. Der passer det mig godt med nogle timers introduktion fra tid til anden. Det passer ind i min hverdag, hvor jeg ikke kan være væk i to hele dage, siger Bo Hammer Pedersen.

- For mig er StartUp Caféen også et sted, hvor jeg kan lære folk i det nordjyske erhvervs-økosystem at kende, siger Camilla Nørgaard Jensen, der for nyligt er hjemvendt efter 12 år i USA.

- Der er iværksættere som mig selv, men der er også forretningsdrivende og folk med større virksomheder. Det er alt sammen med til at skabe nogle synergier, siger hun.

Leg med lego skabte mental sundhed hos Aviatec

Camilla har en baggrund som industriel designingeniør fra Aalborg Universitet og har siden arbejdet med interaktionsdesign. I USA gennemførte hun en PhD om værdiskabelse gennem kreativitet, innovation og entrepreneurship, hvor LEGO Serious Play indgik.

Nu arbejder Camilla Nørgaard Jensen som selvstændig konsulent, hvor hun blandt andet bruger LEGO-konceptet og spilsimuleringer til at hjælpe virksomheder til at blive skarpere på deres strategi, accelerere brugercentreret innovation og navigere i forandringsledelse.

Workshoppen hos Aviatec blev afholdt, da de fik midler fra Velliv Foreningen til en mental sundhedsdag. Midlerne gik til, at Camilla Nørgaard Jensen kunne facilitere, at medarbejderne på tværs af administration og produktion skulle formidle deres behov gennem LEGO-klodser og storytelling.

Medarbejdere laver lego

- Forskning viser, at vores hjerner og vores hænder er sammenkoblet af en masse nervebaner. Så når vi sidder og bygger, kan vi begynde at tilskrive en historie til modellen. Så vi bygger ikke efter instruktion. Vi bygger efter vores hoved. Man får et spørgsmål, og så bygger man i metaforer og billeder. Metoden er en genvej til to vigtige ting: At sætte ord på den viden, vi har indeni, og til at den viden bliver modtaget på den anden side af bordet gennem aktiv lytning, forklarer hun.

- Camilla har hjulpet os med at fortælle hinanden, hvad der skaber energi for én på arbejdspladsen, og hvad der dræner én for energi. Vi har sat ord på, hvad man sætter pris på ved sine kolleger, og hvad man sætter mindre pris på, fortæller Bo Hammer Pedersen.

Startup Café Aalborg holder oplæg, webinars og workshops hver uge, hvor iværksættere og virksomhedsdrivende kan udvide deres netværk på tværs. Se eventkalenderen her.

Se flere iværksættercases

Du Er Smyk
Centralt i Aalborg på Østerbro ligger Du er Smyk, som Karina Suhr Holm og Jeanette Kaae Storm Christensen står bag – et koncept, hvor du skal skynde dig langsomt.
Kreativiteket
I mange år har der været en garnbutik i Hals, men i 2022 overtog Trine Jensen butikken uden nogen som helst form for erfaring som iværksætter – og det har givet lidt bump på vejen for den kreative sjæl.
Hanne Dahl
Da Hanne Dahl tog springet fra jordemoder til sexolog og parterapeut, krævede det både sparring og rådgivning, før iværksætterdrømmen blev en realitet.
startup-club

C.A. Olesens Gade 4, st. 9000 Aalborg
+45 2520 1510